ولایت،شهدا،بسیج |
شب بود و اشک بود و علی بود و چاه بود فریاد بیصدا، غم دل بود و آه بود دیگر پس از شهادت زهرا به چشم او صبح سفید همچو دل شب سیاه بود دانی چرا جبین علی را شکافتند؟ زیرا به چشم کوفه عدالت گناه بود خونش نصیب دامن محراب کوفه شد آن رهبری که کعبه بر او زادگاه بود یک عمر از رعیت خود هم ستم کشید اشک شبش به غربت روزش گواه بود دستش برای مردم دنیا نمک نداشت عدلش به چشم بینگهان اشتباه بود همصحبتی نداشت که در نیمههای شب حرفش به چاه بود و نگاهش به ماه بود مولا پس از شهادت زهرا غریب شد زهرا نه یار او که بر او یک سپاه بود وقتی که از محاسن او میچکید خون عباس را به صورت بابا نگاه بود «میثم!» هزار حیف که پوشیده شد ز خون رویـی کـه بهـر گمشـدگان شمـع راه بود استاد سازگار
[ جمعه 93/4/27 ] [ 1:22 صبح ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
پیشاپیش فرارسیدن ایام فاطمیه رامحضرامام زمان(عج)ومقام معظم رهبری وتمام مسلمانان جهان تسلیت عرض می نمایم
امشب به رنگ فصل خزان گریه می کنیم
هم ناله با زمین و زمان گریه می کنیم
هر چند گفته اند که آرام گریه کن اما بلند و ضجه زنان گریه می کنیم
امشب که خانه ی دلمان غم گرفته است مانند ابرهای روان گریه می کنیم
هم پای کوچه های مدینه نشسته ایم با روضه های تازه جوان گریه می کنیم
تازه جوان و قد کمانی تعجب است از غصه های قد کمان گریه می کنیم
داریم پای روضهءتان پیر می شویم اما هنوز از غمتان گریه می کنیم
این خانهء غمی است پر از غربت بقیع از داغ قبر های نهان گریه می کنیم
آری دوباره بر سر سفره نشسته ایم امشب برای مادرمان گریه می کنیم [ سه شنبه 92/12/20 ] [ 9:47 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
[ سه شنبه 92/12/20 ] [ 9:31 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
«سید علی خامنه ای ثروتمندترین رهبر دنیاست! [ یکشنبه 92/12/11 ] [ 8:13 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
فرارسیدن ایام سوگواری سرور وسالار شهیدان را خدمت تمام مسلمانان تسلیت عرض می نمایم
[ چهارشنبه 92/8/15 ] [ 8:19 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
لبنان
مسلمانان لبنان از گذشتههای دور با وجود حاکمیت مسیحیان و کنترل عزاداری از طرف حاکمان وقت، با تأثیرپذیری از ایران و عراق همچنان به عزاداری میپردازند؛ تداوم این عزاداریها باعثشد تا دولت مسیحی لبنان در سال 1393 هجری قمری برابر با1973 میلادی روز عاشورا را برای اولینبار در تمامی نقاط لبنان و نهادهای دولتی، مؤسسههای ملی و بازار، تعطیل رسمی اعلام کند.
عزاداری مسلمانان لبنانی در سالهای اخیر آنچنان به شیعیان قدرت داده که توانستند در مقابل ارتش اسرائیل به خوبی مقاومت کرده و در حمله تابستان 1385 این رژیم به لبنان، اشغالگران قدس را مفتضحانه شکست دهند؛ این عزاداریها همچنین باعث احیاء حق شیعه در مجلس و دولت لبنان شده است. اردن در اردن نیز شیعیان روز دهم ماه محرم طبق سنت دیرینه به یاد امام حسین(ع) و یارانش، فقرا و مستمندان را اِطعام میکنند؛ در این روز اغلب مسلمانان اعم از شیعه و سنی فعالیتهای روزانه را تعطیل میکنند و با اقتدا به امسلمه که با شنیدن خبر شهادت امام (ع) ازکار شستوشو دست کشیده بود آنان نیز از انجام امور اینچنین اجتناب میکنند؛ مسلمانان این کشور در شهر «موته» درکنار مزار شهید جعفرطیار بهصورت رسمی به عزاداری میپردازند. عربستان عربستان از دیگر کشورهای اسلامی است که علیرغم سختگیریهای وهابیون در مناطقی چون الأحساء، قطیف، حضرموت، حجاز و مدینه یاد امام حسین(ع) احیاء میشود و مردم به عزاداری میپردازند؛ در سالهای اخیر محدودیتها از طرف دولت عربستان کمترشده و گویا آزادی بیشتری جهت عزاداری اعطاشده است. ترکمنستان سوگواری در منطقه «ترکمستان» نیز به قرن سوم هجری بازمیگردد، عدهای از خراسان به این منطقه مهاجرتکردند و در اوایل قرن سوم در بخارا و خیوه ساکنشدند؛ در دوران قدرت کمونیستها مجالس عزاداری در منازل بهصورت پنهانی برگزارمیشد ولی بعد از فروپاشی شوروی سابق عزاداریها آزادانه صورت میگیرد. همچنین در ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و قفقاز مراسم سوگواری حسینی با شکوه تمام برگزارمیشود؛ در این مراسم اهل سنت نیز حضور گستردهای دارند. شبهقاره هند
مسلمانان شبه قاره هند نیز در این ماه به سوگ امام حسین(ع) و یارانش مینشینند: مردم پاکستان از دوازده قرن پیش مراسم سوگواری سردار شهیدان را برپا میکنند؛ با وجود این که در سال 1288 هجری شمسی مراسم عاشورا و اربعین از سوی استعمارگران انگلیس ممنوع اعلام شد و در سال1361 پلیس پاکستان با استفاده از بلندگو را در حسینیهها و تکایای شیعیان را غیرمجاز اعلام کرد ولی هرگز موفق نشد روند این عزاداریها را متوقف کند؛ در این راستا وهابیون این کشور نیز هرساله با به خاک و خون کشیدن عزاداران سعیدارند جلو این مراسم را بگیرند ولی با گذشت زمان این عزاداریها باعث غنای فرهنگ تشیع شده و خطبا، نویسندگان و شاعران فراوانی به برکت این عزاداریها پا به عرصه گذاشتهاند. غیرمسلمانان نیز به عزای حسین مینشینند در کشور هند نیز هندوها و غیرمسلمانان با دیدن سوگواریها و نوحهسرایی و محافل حزن متأثرشده و با مسلمین همراهیمیکنند و حتی در بعضی شهرها و مناطق، هندوها ساختمانهایی ساخته و وقف امام حسین(ع) کرده و به تقلید از مسلمین نام آنها را حسینیه گذاشتهاند و در آنجا به سوگواری میپردازند؛ یکی از نقاط مشترک عزاداری پاکستان و هند شرکت مسلمانان اهل سنت در عزاداریهاست. در مجالس شیعیان هنگامی که عزاداری شروع میشود تمام شیعیان از خوردن و نوشیدن و سخن گفتن تا پایان مراسم خودداری میکنند و کسی که از این قانون تخلفکند، توبیخ میشود.
محرم در جنوب شرق آسیا در بخشهایی از جنوب شرقی آسیا نیز مسلمانان هر ساله به سوگواری میپردازند؛ یکی از این کشورها اندونزی است که مردم آن در ماههای محرم و صفر از جشن عروسی و ازدواج خودداری میکنند و معتقدند که ازدواج در این دو ماه نحس و موجب زیان است. در جزیره سوماترای اندونزی به عزای حسینی «تابوت»، در جاوه ماه محرم «سورا=عاشورا»، در آچه «ماه حسن و حسین» و در غرب سوماترا مردم پادانگ آن را ماه«تابوئیک» مینامند؛ در «پاریمان» در روز هفتم محرم نمادی از دست امام حسین(ع) که در گلدانی نهادهشده در معابر و خیابانها گرداندهمیشود و مردم به یاد وقایع جانسوز کربلا اشک میریزند و صبح روز نهم محرم عمامهای سفیدرنگ که «توربان»نامیده میشود به نشانه عمامه امام حسین(ع) تهیهشده و در مراسمی خاطراتی از فداکاریهای سرور شهیدان بیانمیشود. سنگال نحوه عزاداری در سنگال به شکل سنتی است، برای مثال در شب عاشورا مردم سنگال غذایی مخصوص است که به همراه گوشت گاو، صرف میکنند. بعضیها عقیدهدارند که بعد از غذا باید بشقابها را روی سرگذاشت، سپس مراسمی مثل قاشقزنی که در زمان قدیم در ایران مرسوم بوده است برپا میکنند. زنان لباس مردان را میپوشند و کودکان روی صورت خود پودر میپاشند و در روز عاشورا که در زبان محلی به "تنخریب" معروف است به رقص و آواز میپردازند و از مردم کوچه و بازار تقاضای عیدی میکنند چون این روز را روز اول سال و عید مینامند . مرثیهخوانی نیز در بین فرقههای تیجانیه و قادریه تا اندازهای رواج دارد و واقعه عاشورا را از طریق نوارهای صوتی برای مردم تشریح میکنند و مرثیهخوانان معروفی که واقعه کربلا را به صورت نوار صوتی درآوردند میتوان از این افراد نام برد. روز عاشورا در سنگال تعطیل رسمی است. در سنگال حسینیه، هیئت و یا فاطمیه وجود ندارد و مجالس سخنرانیهای روز عاشورا در مساجد انجام میشود .
عزاداری در تایلند به بیش از 400 سال میرسد تایلند نیز از جمله کشورهایی است که مراسم عزاداری حسینی در آن به زمانهای بسیار دور یعنی حدود چهارصد سال قبل بازمیگردد؛ شیعیان «بانکوک» حدود دو هزارنفر است که در دهه محرم به عزاداری میپردازند؛ عزاداری در این کشور از سال1908 توسط «سید مازندرانی» بهصورت رسمی در آمد. تاثیر فرهنگ عاشورا در کشورهای آفریقایی یکی از مهمترین و بزرگترین کشورهای اسلامی آفریقا الجزایر است؛ روز دهم محرم در این کشور تعطیل رسمی است؛ استقلال الجزایر از استعمار فرانسه در سال1346 قیام شیخ عبدالقادر همراه پدرش محیالدین حسنی نمونههایی از تأثیرات فرهنگ عاشورا در این سرزمین است. تونس از دیگر کشورهای آفریقایی است که مراسم ماه محرم در این کشور از ارزش خاصی برخوردار است؛ از زمان تسلط فاطمیان بر این کشور مذهب تشیع و سنتهای آن از جمله مراسم سوگواری ایام عاشورا جزء آیینهای اجتماعی مردم قرارگرفت؛ عاشورا تا چندی قبل جزء تعطیلات رسمی این کشور بود ولی اکنون اینگونه نیست؛ مردم تونس در عزاداریها از خوردن غذاهای رنگین اجتنابمیکنند و صبح عاشورا به مزار اموات سرمیزنند.
آوازه امام حسین(ع) خاور دور را نیز در نوردیده است چین از کشورهایی است که شیعیان بومی، ایرانی و پاکستانی حضور فعالی دربرپایی عزاداری و سوگواری دارند و بیشتر این عزاداریها نیز درپکن برگزارمیشود. رسوخ فرهنگ عاشورا در قلب تمدن مادیگرای غرب انگلیس یکی از کشورهای اروپایی که مسلمانان در آنجا حضور فعال دارند انگلستان است؛ مسلمانان مقیم لندن و برخی شهرهای دیگر در روز عاشورا دسته های عزاداری راه انداخته و با نوحهسرایی و سینهزنی یاد و خاطره شهیدان کربلا را زنده میکنند؛ در سالهای اخیر با توجه به توسعه اسلام در انگلستان و حضور شیعیان مهاجر پاکستانی، ایرانی، هندی و افغانی در این کشور مراسم بسیار باشکوهی در دهه محرم برپا میشود. قاره آمریکا در سایه حضور دوستداران اهلبیتدر قاره آمریکا عزاداری ماه محرم بهصورت باشکوهی برگزار میشود؛ حدود صد سال است که در شهرهای مختلف آمریکا عزاداران به سینهزنی و نوحهخوانی میپردازند، مسلمانان شهر«بورت» و«اسبانی» در آمریکای جنوبی هودج بزرگی از طلا و نقره با زیباترین نقش و نگار جهت عزاداری سیدالشهداء تهیه میکنند و آن را در روز عاشورا به حرکت درمیآورند و در این مسیر بسیاری ازمسیحیان و هندوها به مسلمانان ملحق میشوند و همه پشت سر آن هودج قرار میگیرند. عاشورا در آلمان هر ساله مراسم عاشورا در مرکز اسلامی هامبورگ با شرکت عده کثیری که شمار آنهابه دو هزار نفر میرسد برگزار میگردد. عده کثیری فقط به عشق امام حسین(ع) و اهل بیت ، روز تاسوعا و عاشورا در مرکز اسلامی هامبورگ حاضر میشوند. در روزهای تاسوعا و عاشورا در مرکز اسلامی اغلب مراسم با سخنرانی و در آخر عزاداری و سینه زنی برگذار میگردد و کمتر به خرافات آمیخته است. در این روزها مسلمانان شیعه از شهرهای اطراف نیز تا 400 کیلومتری در این برنامهها شرکت میکنند و بعضی از آنها تا صبح در مسجد عزاداری میکنند. قابل ذکر است که در روز عاشورای حسینی بعد از زیارت عاشورا و عزاداری، از جمعی در حدود دو هزار نفر پذیرایی به عمل میآید که کلیه هزینه آن را تجار پرداخت میکنند در ضمن سالن مراجعات با پارچه های سیاه و اطلاعیه مربوط مزین میشود. در تمام مدت برنامههای سوگواری و قرآن به صورت نوار پخش میشود. بلژیک آن دسته از شیعیان که در بلژیک دارای تشکیلات مذهبی شناخته شده هستند اجمالاً به شرح زیرند: 1. شیعیان عرب که عمدتاً مراکشی ، الجزایری ، تونسی و هستند 2. شیعیان ترک 3. شیعیان پاکستانی 4. شیعیان عراقی
عاشورا در دانمارک شیعیان مقیم دانمارک از مهاجران کشورهای ایران ، عراق ، لبنان ، پاکستان و افغانستان هستند که عمدتاً پس از سال 1974 مهاجرت کردهاند . در این حسینیهها هر ساله مراسم عاشورا و تاسوعا با قداست خاص خود و با نوحهخوانی و سینهزنی به سبک معمول جمهوری اسلامی ایران برگزار میگردد.
پرتغال همه ساله تاسوعا ، عاشورا و شام غریبان در محل « محمل شیعیان امام زمان (عج) در شهر آلمادا » واقع در نزدیکی لیسبون برگزار میشود در این مراسم پس از مداحی، سینه زنی ، نوحهخوانی و سخنرانی نماز جماعت برگزار میگردد و در پایان حاضران اطعام میشوند . تعداد تقریبی شیعیان شرکت کننده در این مراسم هشتاد نفر است که حدود پنجاه نفر آنها مرد و سی نفر زن هستند . مراسم به صورت سنتی و تاریخی برگزار میشود و آمیخته به خرافات نیست.
کانادا مراسم مختلف مذهبی مربوط به محرم در کانادا و در شهرهای مختلف هر ساله در روزهای دههی آغازین ماه محرم و سوگواری حضرت سیدالشهداء (ع) برگزار میگردد. هر گروه شیعه براساس آداب و سنن مرسوم مناسبتهای مذهبی در کشور خویش به برگزاری مراسم مذهبی در کانادا نیز مبادرت میورزد. البته شکل کلی و عمومی مراسمی که به شیوهی مشترک میان شیعیان با ملیتهای مختلف انجام میگردد با توجه به مقتضیات محیط برخی ویژگیهای خود را نیز دارند. برجستهترین ویژگی مراسم عزاداری مشترک در میان جامعهی شیعیان کانادا برگزاری مجالس سخنرانی است. محتوای این سخنرانیها سعی بر این دارد که در این محافل بیشتر به وجه تاریخی و علمی مسئله عاشورا و درسهای تاریخی آن پرداختهشود. مراسم عاشورا در کانادا شیوهی مرسوم عزاداری شیعیان یعنی سینهزنی و نوحهخوانی نیز انجام میگیرد. البته اغلب این مراسم سوگواری در مکانهای سرپوشیده و مراکز تجمع شیعیان مانند حسینیههای مختلف برگزار میشود. در پایان مراسم نیز پرچمی را به یاد امام حسین (ع) در برابر شهرداری تورنتو به اهتزاز در میآورند. یکی دیگر از ابتکارات این کشور تهیه و نصب پوسترهایی در معرفی امام حسین (ع) و قیام عاشورا در وسایط نقلیهی عمومی شهر تورنتو است/ص. [ چهارشنبه 92/8/15 ] [ 8:11 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
سالروز شهادت بانوی دوعالم رامحضر امام زمان(عج)ومسلمانان جهان وشیعیان داغدارتسلیت عرض می نمایم [ دوشنبه 92/1/5 ] [ 7:43 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
الا ای چاه، یارم را گرفتند برد در شب تا نبیند بی نقاب آب! بسوزد دلت/ خاک! شود خاک عزا بر سرت/باد! پریشان شوی/ چشم! الهی که بباری فقط/ پیش نگاه شما… مادر خورشید سوخت [ دوشنبه 92/1/5 ] [ 7:11 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
روایتهای زیادی از زندگی رهبرمعظم انقلاب و ساده زیستی ایشان وجود دارد. بسیاری از شخصیتهای سیاسی و مذهبی در خاطرات خود به این شیوه زندگی و تاکید حضرت آیتالله خامنهی به خانواده خود در مورد زندگی عادی همچون مردم اشاره میکنند. [ دوشنبه 92/1/5 ] [ 6:15 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
غربی ها بخصوص آمریکایی ها از هوش و ذکاوتش مستاصل اند، چهره ای که شاید برای ایرانی ها ناشناخته باشد. این استیصال تا بدانجاست که یکی از مقامات بلندپایه ارتش امریکا عاجزانه میگوید: «من اگر او را ببینم، خیلی ساده از او خواهم پرسید که از ما چه میخواهد؟!»
به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمیدانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند. علی آلفونه نیز، قاسم سلیمانی را بیش از آنکه با استعدادها و توانائی هایش تحلیل کند عملکرد او را با تفسیرهای واهی و مضحک کوچک جلوه داده و می گوید: انتصاب سردار سلیمانی به فرماندهی سپاه قدس همزمان با قدرت گرفتن طالبان یک پیشامد محض نیست. او از این رو انتخاب شد که بومیِ یک روستای کوهستانی در کرمان بود و با نظام سیاسی جوامع قبیله ای به طور کلی و با جامعه افغانستان بویژه آشنایی نزدیک داشت. او با تجربه ای که از جنگ داخلی کردستان داشت نیز گزین? مناسبی بود، چون بنا بود در افغانستانِ عصر طالبان که درگیر جنگهای داخلی بود وارد عمل شود. از همه مهمتر اینکه سردار سلیمانی در هشت سال جنگ با عراق و نیز مبارزه با باندهای مواد مخدر در مناطق مرزی ایران وافغانستان تا پیش ز انتصابش به فرماندهی سپاه قدس تجرب? بی مانندی اندوخته بود.
[ جمعه 91/12/25 ] [ 8:54 عصر ] [ سیدروح الله جعفری ]
[ نظر ]
|
☼ ساخت کد صوتی مهدوی برای وبلاگ ☼ |
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |